Lokalen tillgänglig under stambytet

Skriven av: Stefan Gillgren i Nyheter, Stambytet

Nu är äntligen Grannskapsklubbens lokal tillgänglig för alla som saknar vatten och avlopp i samband med stambytet. Låset i dörren är bytt till SHT:s system, så alla som har fått sina lås bytta till SHT:s byggcylindrar kan nu även komma in i lokalen med sin nyckel.

Det gamla låset är flyttat till ingången till pingisrummet, så där kan de befintliga grannskapsklubbsnycklarna samt jourmontörernas fastighetsnycklar fortfarande användas. Dörren mellan pingisrummet och övriga lokalen ska hållas olåst framöver.
I lokalen finns som bekant flera toaletter och ett kök. Tanken är att man där till exempel kan hämta vatten, laga mat, diska och gå på toaletten, eller bara hänga med andra som vill fly bilandet och byggandet. Det kommer även inom kort komma lite nya möbler för att öka bekvämligheten.

Vissa dagar är dock Grannskapsklubbens lokal bokad och uthyrd, vilket gör att den då inte är tillgänglig. Bokningsschemat för detta kommer att sättas upp både i lokalen och på anslagstavlan utanför lokalen.

Att städa och hålla efter lokalen blir nu ett gemensamt ansvar. Alla som använder den får hjälpas åt att hålla den ren, snygg och trevlig. Vi gör detta på försök till en början, och om lokalen inte alls brukas eller om den inte hålls efter, kommer tillgängligheten att omprövas.

Styrelsen och Grannskapsklubben beklagar att den här frågan har dragit ut på tiden. Det beror på att vi försökt hitta en långsiktigt hållbar lösning med lås, nycklar och tillgänglighet. Den frågan kvarstår fortfarande och kommer att behandlas på kommande styrelsemöten, men under tiden har vi nu hittat den här lösningen.

/ BRF Skönstaholms styrelse och Grannskapsklubbens styrelse

27 mar 2014