Information om stambytet, 2014-01-18

Skriven av: Stefan Gillgren i Nyheter, Stambytet

Skylt BRF Skönstaholm

Containers SHT

SHT och Franzéns Rör har nu installerat sig i Skönstaholm. De kommer använda den översta våningen i centrumhuset som kontor, omklädningsrum samt wc- och och köksutrymmen. De kommer också placera en dusch- och wc-vagn utanför garageportarna på ovansidan av centrumhuset. Där kan det framöver även komma att placeras en manskapsbod. Det mindre garaget kommer sannolikt att blockeras helt, och de som har sina bilar där har fått plats inne i det stora garaget.

Fyra containrar för material har placerats på gräsmattan mellan Skönstaholmsvägen och Söndagsvägen. Att de placerats just där beror dels på att läget är centralt i området och lättillgängligt för transporter, och dels på att det inte finns många andra lämpliga ställen på föreningens mark. Att placera bodar och containrar på rundeln har avskrivits eftersom det är kommunens mark och det är förknippat med en mycket hög hyra.

Flera boende har kommenterat och klagat på klottret på containrarna. SHT har lovat åtgärda detta snarast möjligt. I första hand med något slags skynke eller vepa, och när det blir plusgrader med sanering eller ommålning.

På måndag 20/1 börjar de första arbetena i längan längst ner på Söndagsvägen. En duschvagn kommer ställas upp vid vändplanen på Söndagsvägen.

I centrumhuset kommer det även finnas möjlighet att se på det standardutförande som föreningen bekostar. Där kommer SHT även visa upp en del förslag på tillval. Utställningen är öppen de tider SHT finns på plats, vardagar klockan 7-16.

SHT kommer dela ut informationsblad kontinuerligt i de längor som berörs av stambytet. Alla veckobrev kommer dessutom att publiceras här på hemsidan under Dokument -> Stambyte.

Första veckobrevet finns även här: VECKORBREV V4.

Styrelsen arbetar också tillsammans med Grannskapsklubben för att hålla lokalen i centrumhuset tillgänglig för de boende som är utan vatten och avlopp på grund av stambytet. Vi återkommer med information så snart vi har hittat en lösning.

/ Styrelsen

18 jan 2014