Information om ny förvaltare

Skriven av: Stefan Gillgren i Nyheter

BRF Skönstaholm logo

Brf Skönstaholm byter förvaltare vid årsskiftet. Den nya förvaltaren heter Storholmen Förvaltning AB, och de tar över från och med 1 januari 2015.

Styrelsen har under hösten genomfört en upphandling där anbudsförfrågan gick ut till sju olika företag. Av de fyra som kom med anbud hade vi möten med tre företag.

Vi fastnade för Storholmen av följande skäl:

• De är specifikt inriktade på bostadsrättsföreningar och har byggt sin verksamhet och organisation utifrån det.
• De utlovar en aktiv förvaltning med hög kompetens där ärenden inte ska bli liggande.
• Deras kundtjänst har öppet vardagar kl 7-21, och de lovar återkoppla på mejl inom två timmar.
• De har en webbportal för alla ärenden, där även boende kan följa sina felanmälningar. I portalen går det även att se och hantera parkeringsplatskön.
• De har aktiva ekonomer som stöttar föreningen.
• De har fått goda referenser från andra bostadsrättsföreningar vi pratat med.
• De har inga underentreprenörspåslag, och inga långa bindningstider.
• De är cirka 20 procent billigare än vårt nuvarande avtal med ISS.

Styrelsen sa upp avtalet med ISS i maj i år, eftersom vi inte tycker att vi har fått det vi betalar för. Efter vår upphandling under hösten hävdade dock ISS att vår uppsägning inte var korrekt gjord, och att vi är bundna vid avtalet i ännu ett år. Efter ett intensivt utredande och kontakter med flera jurister har vi dock kommit fram till att föreningen har agerat rätt, och väljer därför att gå vidare med den nya förvaltaren.

Storholmen kommer nu skicka ut avier för månadsavgifter och hyror, med ett nytt bankgironummer. Se till att ändra eventuella autogiron så att pengarna hamnar rätt.

Kontaktuppgifter till Storholmen kommer också att distribueras och uppdateras på hemsidan. Fram till och med sista december är det dock ISS som sköter förvaltningen.

Hör gärna av er till info@skonstaholm.se med eventuella frågor!

/ Styrelsen

11 dec 2014