Information om kollektivt bredband

Skriven av: Stefan Gillgren i Nyheter

På Brf Skönstaholms årsstämma 15 maj beslutade stämman att föreningen ska teckna ett kollektivt bredbandsabonnemang hos Bahnhof. Det här innebär att alla boende i Skönstaholm – såväl medlemmar som hyresgäster – kommer att få internetuppkoppling via det befintliga fibernätet på 1000/1000 Mbit/s för 125 kronor i månaden. Avgiften kommer att tas ut på de vanliga avierna från Storholmen. Eftersom det är ett kollektivt abonnemang kommer alla hushåll att debiteras, oavsett om man använder anslutningen eller inte.

Övergången kommer att ske 2018-10-01. Bahnhof kommer då att behöva byta ut de mediekonverterare som sitter längst bak i de vita skåpen i alla lägenheters källartrappor eller förrådsutrymmen. Vi återkommer med mer information om detta arbete.

Varje boende ansvarar för att avsluta sitt befintliga internetabonnemang till 2018-10-01 för att undvika dubbla kostnader.

I avtalet ingår IP-telefoni utan extra kostnad utöver samtalstaxa. För IP-telefoni krävs Bahnhofs egen router Tilgin HG 2501 som kostar 710 kronor att köpa.

I avtalet ingår även sex e-postadresser och en hemsida med 3 Gb lagringsyta för de hushåll som önskar.

IPTV-abonnemang kan tecknas genom Bahnhofs samarbetspartner sappa.se. Då krävs en särskild tv-box som boende får bekosta själv. Pris varierar beroende på kanalpaket och bindningstid. Andra företags IPTV-tjänster kommer att vara spärrade i Bahnhofs nät.

Observera att ComHem-nätet (de vanliga antennuttagen i husen) inte berörs. I det nätet finns grundutbudet av tv-kanaler både analogt och digitalt kvar som vanligt. Egna tv-abonnemang hos ComHem behöver inte förändras. Tivo kommer fungera som vanligt.

Om du saknar fiber till din lägenhet eller har frågor om det kollektiva bredbandsabonnemanget – hör av dig till info@skonstaholm.se.

Med vänlig hälsning,

Styrelsen Brf Skönstaholm

07 jun 2018