Kollektivt bredband-en dags försening

Kollektivt bredband-en dags försening

Skriven av: Styrelsen Brf Skönstaholm i Nyheter

BRF Skönstaholm logo

2018-09-28

En dags försening i övergången till kollektivt bredband

Det råder brist på tekniker och Bahnhof tvingas därför att skjuta på installationsarbetet i Skönstaholm en dag. Detta ska dock inte påverka tillgången på bredbandsuppkoppling i lägenheterna eftersom Telia öppen fiber täcker upp under tiden arbetet förskjuts.

Förseningen innebär att Bahnhofs tekniker inte kommer påbörja arbetet med att byta ut fiberkonverterarna i lägenheterna förrän på tisdag. Bahnhof räknar med att man ska hinna med samtliga lägenheter på Söndagsvägen på tisdag förmiddag och Skönstaholmsvägen under tisdag eftermiddag.

Är man inte hemma och inte har möjlighet att lämna iväg en nyckel under tisdagen kommer det finnas möjlighet att få fiberkonverteraren utbytt onsdag förmiddag den 3 oktober. De boende som önskar hjälp med installationen då får mejla till Bahnhof på 2ndlinebrf@bahnhof.net så kan de sammanställa en lista över de bostäder som teknikerna ska besöka på onsdagen. Ange ”Brf Skönstaholm” i ämnesraden i mejlet.

Fem tekniker kommer arbeta i området med att byta ut fiberkonverterarna. Arbetet inne i varje lägenhet tar ungefär 5–10 minuter. Bredbanden kommer troligtvis att fungera även med de befintliga fiberkonverterarna varför några längre avbrott förhoppningsvis inte ska behövas.

Om du inte har möjlighet att vara hemma för att släppa in teknikerna hoppas vi att det går att lämna nycklar till en granne. Det finns också möjlighet att lämna nyckeln till Lasse Hansson på Söndagsvägen 55, tel. 073-055 08 85. Märk i så fall din nyckel med ditt gatunummer.

Vi hoppas att övergången ska gå så smidigt som möjligt och att dessa justeringar i tidplanen inte medför allt för stora olägenheter.

/Styrelsen

29 sep 2018