Axplock om takarbeten, trappor och varmvattenproblem mm

Skriven av: Stefan Gillgren i Nyheter

Axplock

Axplock från styrelsemötet 2015-05-04

Takarbeten

Styrelsen har efter en anbudsprocess valt att anlita Johanneshovs Plåtslageri AB för att åtgärda taket på Skönstaholmsvägen 37-43. Vi passar på att byta hela taket, med ny papp, läkt och pannor. Dels för att slippa skarvar mot den gamla pappen och riskera ytterligare läckage, och dels för att få en bild av hur takens status är.

Firman kommer inte behöva montera ställning runt hela huset, utan använder fallskydd i takfoten. Arbetet beräknas kunna starta 15 juni och tar cirka tre veckor.

Även taket på Skönstaholmsvägen 88 ska åtgärdas av samma firma. Där kommer dock ställning att behöva byggas.

För ett takläckage på Skönstaholmsvägen 91 har styrelsen anlitat företaget Recreo Bygg AB, eftersom det där även behövs inre arbeten.

Styrelsen beklagar att upphandlingen av dessa arbeten dragit ut på tiden.

Trappor och fasader

Entrétrapporna till Skönstaholmsvägen 9-13 är i mycket dåligt skick. Styrelsen har tagit in anbud på arbetet, och avser skriva kontrakt inom kort.

Vi kommer också tillsammans med en entreprenör att titta på vilka putsskador i fasaderna som bör åtgärdas. Vi kommer enbart fokusera på de skador som riskerar att skada byggnaderna om de inte åtgärdas.

Tvättstuga 2

Återställandet av den lilla tvättstugan efter tidigare vattenskada har också dragit ut på tiden. Ett företag har lämnat offert, men vi väntar på ytterligare ett anbud.

Kön till parkeringsplatserna

Storholmen kommer inom kort lansera det webbaserade kösystemet för parkeringsplatser och garageplatser. Mer information om det kommer separat.

Varmvattenproblem

Vi har återigen haft problem med varmvattnet från UC4. Storholmen ska nu tillsammans med SHT försöka reda ut vad problemen beror på och lösa dem.

Cyklar och avfall

Vi tackar alla Skönstaholmare som slöt upp på städdagen! Vi fick bort mycket skräp och ris, och passade även på att rensa i cykelförråden. Vi har nu tre mycket välstädade cykelförråd och vi hoppas att vi tillsammans kan hålla dem i det skicket!

De cyklar som inte var uppmärkta förvaras nu på annan plats i några månader. Saknar du din cykel – vänd dig till Dag eller My i styrelsen.

Vår trädgårdsentreprenör IT-Underhåll har noterat att någon slängt slipers i högen för trädgårdsavfall vid tennisbanan. Där får bara löv och kvistar slängas! Slipers och tryckimpregnerat trä kostar oss extra när IT-Underhåll tar hand om det. Som privatperson kan man däremot lämna in det gratis på Högdalstippen.

Slutligen uppmanar vi alla som slänger kartonger att vika ihop dessa och lägga dem i behållarna för papper och tidningar i de vanliga soprummen, och inte i grovsoprummet.

Trevlig helg!

/ Styrelsen

08 maj 2015

Etiketter: