Axplock 2019-03-15

Skriven av: Styrelsen Brf Skönstaholm i Nyheter

Axplock

 

Garantibesiktning av badrum och stammar

Garantibesiktningen av badrum, elvärmegolv och stammar kommer att göras i två etapper vilket innebär att besiktningen börjar på Söndagsvägen. Vi uppmanar dock alla att rapportera in eventuella fel. Garantibesiktningen gäller enbart utförandet (själva arbetsinsatsen) och inte materialet. Är du osäker på orsaken så rekommenderar vi att du rapporterar in felet. Garantibesiktningen är möjlig att besvara fram till den 31 mars. Se separat avisering i brevlådan eller som e-post.

Nya styrelseledamöter

Valberedningen har påbörjat sitt arbete med att hitta nya styrelseledamöter inför årsmötet. Är du intresserad av att vara med i styrelsen eller känner du någon som du tycker skulle passa bra? Mejla i så fall till valberedningen@skonstaholm.se.

Ommålning av lokalen

Lokalen kommer att målas om av ideella krafter helgen den 29–31 mars. Om du är intresserad av att hjälpa till vänd dig till My Lundblad Wistedt, Skönstaholmsvägen 80, eller Tina Helmersson Landgren, Skönstaholmsvägen 71. Arbetet delas in i följande pass:

  • Kvällspass fredag kl. 19 -22: spackla, tejpa och lägga ut golvpapper
  • Dagspass lördag kl. 9-14: målning av stora rummet
  • Kvällspass lördag kl. 14 -19: målning stora rummet och matrummet
  • Dagspass söndag kl. 9-14: målning och tapetsering
  • Kvällspass söndag kl. 14 -19: tapetsering och eventuell målning samt städning.

Fler frivilliga behövs särskilt till söndagen. Kontakta My eller Tina eller mejla styrelsen (info@skonstaholm.se) så vidarebefordrar vi intresseanmälningarna.

Städdag och sandsopning

Vårens städdag kommer äga rum den 27 april kl. 10.00-14.00. Separat inbjudan till städdagen kommer att delas ut längre fram.

Gångvägarna kommer kort efter städdagen att sandsopas. Det är bra om alla som kan sopar ut eventuellt grus från gräsmattor och trappor till gångvägarna senast helgen 27–28 april så att sandsoparna får med sig så mycket av vinterns grus som möjligt.

Vikarierande trädgårdsmästare

Vår trädgårdsmästare, Petter Thorsson, kommer under våren att arbeta med återställningen av hus 1. Dennis Boberg kommer att anlitas som extraresurs i trädgårdsarbetet under tiden som Petter arbetar med återställningen. Dennis har lång erfarenhet av och goda kunskaper i trädgårdsskötsel.

/Styrelsen

16 mar 2019