Axplock 2017-01-18

Skriven av: Stefan Gillgren i Nyheter

Axplock

Framtida underhåll och medlemsmöte
Arbetet med projektering av kommande dränering fortsätter. Tengbom hjälper oss nu att ta fram en prioriteringsordning av längorna och ett upphandlingsunderlag. När detta är klart bör vi också kunna göra en grov uppskattning av kostnaderna. För att informera om underhållsplanen planerar vi ett medlemsmöte. Preliminärt datum är 14 mars, kl. 18.30. Vi återkommer med mer information när det närmar sig.

Ateljéuthyrning i Centrumhuset
Centrumhusgruppen har väckts till liv igen för att titta på hur vi bäst kan utnyttja lokalerna i Centrumhuset. Det tidigare arbetet med ombildning till lägenheter ska kompletteras med ett alternativ där ytorna hyrs ut. I väntan på ett långsiktigt beslut har styrelsen beslutat att försöka hyra ut lokalerna på översta våningen som konstnärsateljéer med rivningskontrakt. Med små medel bör de kunna ge föreningen bra intäkter. Vi jobbar nu för att hitta en lämplig hyresnivå och potentiella hyresgäster. Boende i Skönstaholm som är intresserade eller känner konstnärer som kan vara det får gärna höra av sig till info@skonstaholm.se.

Andrahandsuthyrning
Styrelsen har tagit fram en policy för andrahandsuthyrning via förmedlingssajter som exempelvis Airbnb. Den typen av uthyrningar är att jämställa med vanliga andrahandsuthyrningar och måste ha skriftligt tillstånd från styrelsen i förväg. Hela policyn finns att läsa på hemsidan: www.skonstaholm.se/dokument-ovrigt.

Ny städfirma
Företaget Kristallrent har nu tagit över städningen av tvättstugor, soprum och källargångar. De erbjuder alla boende i Skönstaholm 10 procents rabatt på hemstädning. Mejla till info@kristallrent.se om du är intresserad, och skriv att du bor i Skönstaholm.

Städdag
Boka in lördag 22 april, kl. 10-12, för vårens gemensamma städdag! Mer information kommer när det närmar sig.

Granar
Gamla julgranar går bra att slänga på högen för trädgårdsavfall vid tennisbanan. Se dock till att de inte trillar ner och blockerar gångvägen. Inga granar får slängas i soprum eller grovsoprum.

Bokning av lokalen
Grannskapsklubben har nya mejladresser. Styrelsen för Grannskapsklubben nås numer på grannskapsklubben@skonstaholm.se. Lokalbokning görs på lokalbokning@skonstaholm.se.

Isbanan
Vi tackar Fredrik Burman, Patrik Nordensky, Tomas Henschen, Robin Divander, Holger Thorsin, Henrik Segerpalm, Magnus Jung och Gunnar From (och eventuellt fler som hjälpt till) för att de spolat rundeln i år!

/ Styrelsen

18 jan 2017