Axplock 2014-10-14

Skriven av: Stefan Gillgren i Nyheter

PDF: Axplock från styrelsemötet 2014-10-14

 

BRF Skönstaholm logo

Axplock från styrelsemötet 2014-10-14

Vattenläcka

En vattenläcka har inträffat i källargången i hus 9, Skönstaholmsvägen 2-14. Den gamla galvaniserade kallvattenledningen hade rostat sönder och sprang läck tidigt i söndags morse. Trots att vi fick stopp på vattenflödet relativt snabbt kom det in vatten i fem källare. Försäkringsbolaget håller nu i uttorkning och återställning.

En snabbinventering av hur det ser ut i övriga längor ska nu göras. Pelle Hansson från styrelsen kommer tillsammans med Sara Löfving från Tengbom att gå runt i området inom kort.  I de längor som inte har källargångar behöver de komma in i några lägenheter. Vi hoppas att ni som får besök har möjlighet att släppa in Sara och Pelle.

Styrelsen väntar också på uppskattning av kostnad för att byta alla gamla galvledningar.

Takläcka

Vatten har trängt in genom taket på ett ställe på långa längan norr om Skönstaholmsvägen. Entreprenör är kontaktad för att utföra lagningsarbetet.

Soprum och grovsoprum

Flera av våra soprum sköts dåligt. Sopor ligger ibland på golvet och saker slängs i fel kärl. Grovsoprummet är inte heller någon trevlig syn. Ofta ligger skräp i drivor utanför kärlen. Vi vädjar till alla boende att följa reglerna och inte slänga sopor på golven!

Ny vaktmästare

Sedan sista augusti har ISS en ny vaktmästare som ansvarar för Skönstaholm. Han heter Bengt Herke, och presenterade sig för styrelsen. Bengt brukar vara i området på tisdagar, och tittar då till tvättstugorna, undercentralerna, belysning och hängrännor i området.

/ Styrelsen

17 okt 2014

Etiketter: